Schutjes, Keurslager

Heyde Hoeve Varkensvlees

Verkozen tot het beste varken van Nederland!

Van de Heyde Hoeve brengt u heerlijk en eerlijk varkensvlees met de smaak en kwaliteit van ‘vrüger’. Het Heyde Hoeve varken is van het Duroc ras. Samen met het beste voer levert dat mals, sappig en smaakvol varkensvlees op. Het Heyde Hoeve varken is onlangs verkozen tot beste varken van Nederland!

Genieten van Heyde Hoeve varkensvlees

De Heyde Hoeve staat voor een duurzame wijze van het houden van de varkens. Zo produceren wij groene stroom uit de afvalstoffen van onze boerderijen. Hiermee voorzien wij, naast energie voor het eigen bedrijf, ongeveer 10.000 huishoudens van groene stroom. Ook worden er mineralen teruggewonnen uit de varkensmest, waaronder fosfaat waarvan de voorraden in de wereld beperkt zijn. Het voer komt zoveel mogelijk uit de streek. Ook wordt de kringloop gesloten door het voeren van veel restproducten uit de voedingsmiddelenindustrie. Dit beperkt ook sterk de CO2-uitstoot voor de aarde.

Respect voor dierenwelzijn

De varkens die verkocht worden onder het merk VAN DE HEYDEHOEVE worden gehouden met respect voor het dierenwelzijn. Onze varkens hebben meer licht, lucht en ruimte. Wij gebruiken geen preventieve antibiotica en de biggen worden niet gecastreerd.

Heyde Hoeve

Boerderij de Heyde Hoeve staat in het dorpje Gerwen, gemeente Nuenen. Het is de bakermat van coöperatie Heyde Hoeve. Een coöperatie met varkensboeren met aandacht en zorg voor het dier en behoud van de natuurlijke omgeving. Onze varkens zijn Duroc varkens met hangende oren. Over de oorsprong van het Duroc ras bestaan verschillende verhalen. Waarschijnlijk komt het Duroc varken uit Amerika. Dit ras ontstond rond 1800 uit verschillende rode varkenssoorten. Het moderne Duroc varken is een kruising van de Jersey Red en het oudere Duroc uit New York. Op de Heyde Hoeve hebben wij onze eigen kruising. De meeste varkens van ons zijn roze maar zo af en toe zit er een nestje roodbruine biggetjes bij!

Schutjes, Keurslager

17 Septemberplein 1C
5691DG Son
0499471263
0499475517

Openingstijden

maandag 10:00 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 19:30
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten